Категории

Разноцветен Ахат- 10мм-38топчета

Разноцветен Ахат- 10мм-38топчета
Разноцветен Ахат- 10мм-38топчета
Scroll and tap to view images
Разноцветен Ахат- 10мм-38топчета Разноцветен Ахат- 10мм-38топчета
Код: 000222
Налично: В наличност
Цена: 6.00 лв
Бройки:     - ИЛИ -   Желани
Сравни

Чакри: гърлени

Добиви:по поречието на река Арда, Момчилградско, Крумовградско в България,Индия, Бразилия, Уругвай , Мексико и САЩ.

Цвят:Разноцветният ахат се състои от множество топчета,като всяко от тях е естествено обагрено в различен цвят-зелен,син,жълт,розов,оранжев и др.

Химичен състав: зърнеста разновидност на кварца

Външен вид: Разноцветните ахати могат да бъдат комбинация от два типа или пък да оформят различни причудливи картини, често наподобяват разнообразни пейзажи.Случва се тези красиви полускъпоценни ахати да съдържат малко количество опал или селадонит :или пък са в комбинация с планински кристал и аметист. Различните окиси включени в разноцветните ахати са причина за тяхното красиво оцветяване.

Твърдост: приблизително 6,5 – 7

Търговски вид: Разноцветните ахати се срещат като разрязани и полирани геоди приличащи на тънки филийки,колкото са по фини толкова е по-голяма вероятността цветът им да е стабилизиран; предлагат се в търговската мрежа като висулки в капковидна форма, като топчета, гривни, гердани, необработени геоди с планински кристал или аметист в тях.

Легенди: Много са преданията, свързани с ахатите. Името на тези красиви кристали произлиза от това на река Ахат в Сицилия. Полускъпоценните ахати са познати на човечеството от древността и оттогава са изключително популярни и уважавани.Тези неустоими естествени камъни са използвани широко в изкуството и медицината. Ахатите са смятани за стимулатори на интуицията,пазители на приятелството между

мъжете, носители на силата да опазват любовта от подводни рифове.

 

Напиши отзив

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:©Copyright 2014 -2018. Powered by St. Zhekov