Категории

Планински кристал- 10мм-38топчета

Планински кристал- 10мм-38топчета
Планински кристал- 10мм-38топчета
Scroll and tap to view images
Планински кристал- 10мм-38топчета Планински кристал- 10мм-38топчета
Код: 000212
Налично: В наличност
Цена: 6.00 лв
Бройки:     - ИЛИ -   Желани
Сравни

Подходящ е за всички зодии,но най-вече за зодия Лъв
Чакри:Планинският кристал пречиства всички чакри.
Находища:По поречието на река Арда в България ;Русия, Индия, Бразилия и в др.
Цвят: Класическият планински кристал е безцветен; понякога с включени облачета, иглички, власинки,най-модерен е матирания планински кристал.
Химичен състав: този естествен камък представлява чист силициев двуокис
Твърдост: 7
Външен вид: планинският кристал се среща като прекрасно оформени шесттенни кристали, често срастнати в красиви друзи или агрегати
 Подобни естествени камъни : По-твърди от него са диаманта и топаза, по-меки са калцит и гипс.
 В търговската мрежа: планинският кристал се среща под формата на прозрачни кристали и друзи -за лечебни цели и за презареждане на други минерали; във вид на топчета, висулки, пирамиди, махала; вграден в различни украшения.
 Легенда: В далечни времена се е смятало, че планинският кристал е вкаменен лед.Миньорите смятали, че боговете и духовете живеят в палати от планински кристал. В днешно време някои племена го поставят като свещен камък в люлката на новороденото. Чрез този красив естествен камък будистите при медитация постигат просветление, а кълбата на ясновидките   стари           още от Средновековието са се изработвали от планински кристал. В култ са издигнати предметите, които са изработени от него като-топки, яйца, чаши и др.
 Лечебни свойства: Планинският кристал лекува парализирани части на тялото и облекчава рани.Камъкът засилва зрителните способности,лекува нервни възпаления например при мигрена се масажират дланите и челото с него.Планинският кристал пречиства целия организъм, гарантира душевно равновесие, успокоява при стресови ситуаци,осигурява мощна защита от негативни енергии,елиминира видения и натрапчиви мисли.Може да се съчетава с всички минерали и е един от най-силните за уравновесяване на биоенергиите.
Този красив естествено прозрачен камък се съчетава с всички минерали.

Напиши отзив

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:©Copyright 2014 -2018. Powered by St. Zhekov